Cream puff Recept
Cream Puff ca 10 st
margarin 50g
vetmjöl 60g
ägg 3 st
kall vatten 0.9 dl
1. stata ugnen 180 grader
2. smälta margarin i kastrull ordentlig
3. hälla vatten i kastrull
4. när det är kokat upp i kastrull, flytta kastrullen till kall bord
5. hälla vetmjöl på en gång och blanda ordentligt (ska ha blåttom och jobba hård)
6. om det känns ingen vetmjöl kvar i kastrullen hälla lite ägg så småningsom
7. det ska vara lagom mjukt, så det kan hända att man inte använder all ägg
8. lägga på plåten och stoppa in i ugnen
OBS
första 15 minuter med 180 grader, sen andra 15 minuter med 125 grader
Man ska inte öppna ugnen när det är pågår!!!!
Sen vispa grädde eller Vaniljsås med socker och dekorera som semlor!
Lycka till!!
Kramar
Kommentarer
Trackback